Dagbesteding

 • Wat is dagbesteding?

  Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve biedt individuele dagbesteding, gericht op het individu wat aansluit bij de levensfase van de persoon.

  Dagelijks is het mogelijk om op verschillende dagdelen zinvolle invulling te geven aan de dag door deel te nemen aan diverse activiteiten. Zoals bijvoorbeeld de ochtend beginnen met het uitwisselen van de laatste nieuwtjes uit de krant om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de wereld. Hierover kan worden gediscussieerd. Er wordt gezamenlijk koffie gedronken en gezamenlijk gegeten.

  Verder worden er activiteiten geboden uit verschillende kunstdisciplines, maar ook creatieve of muzikale activiteiten. Ook kan men meedoen aan de 3 wekelijkse ‘beweegochtenden’. Iedereen heeft natuurlijk een vrije keuze aan welke activiteit hij of zij deelneemt. 

  Hierbij bestaat ook de mogelijkheid om te genieten van de natuur, door middel van een wandeling, tuinieren, onderhouden en het oogsten van de moestuin, bewerken van het fruit en samen koken.

   

    • Wat is het doel?

  Het doel van dagbesteding is om een meer herkenbare dagstructuur aan te brengen en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig zijn, maar ook zinvol zijn. Die sociale contacten zijn niet alleen plezierig, ze kunnen ook bijdragen aan het welbevinden. De activiteiten sluiten altijd aan op de behoeften van de klanten. Tevens kan het de partner, en mantelzorg(ers) ontlasten.

 • Voor wie is het bestemd?

  Voor wie is het bestemd?

  Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve is er voor alle bewoners van de Gemeente Venray, Gemeente Horst a/d Maas, Gemeente Boxmeer en de Gemeente Bergen met een indicatie voor ondersteunende begeleiding (WMO, WLZ en PGB). Maar ook ouderen zonder indicatie zijn van harte welkom.

 • Organisatie

  De Geijsterse Hoeve wordt geleid door Marian Kleeven en Anita Coopmans.

  Marian heeft de nodige ervaring in de administratie, terwijl Anita jarenlange ervaring heeft in de zorg als kraamhulp en verzorgende IG. Samen met  een vast team bestaande uit 8 verzorgende IG, staan ze elke dag voor hun gasten klaar. 

  Als team dragen we er zorg voor dat u kunt genieten van een ontspannen dag. 

  Elke dag is er iemand van het team aanwezig, met ondersteuning van gediplomeerd personeel, vrijwilligers en/of stagiaires. Wij nodigen u uit om deel te nemen aan diverse activiteiten in een kleinschalige omgeving op een heel bijzondere plek.

  Wij hebben allemaal ervaring in het werken zowel individueel als in groepsverband.

  Wij doen elk jaar een aantal scholingen o.a.

  -BHV ( reanimatie en brandpreventie)

  -Een of meerdere ziektebeelden

  -Fysieke belasting

  -Verpleegtechnische handelingen

 • Dagindeling

  keuken leefruimteTussen 9.30 en 10.00 uur  worden de deelnemers persoonlijk ontvangen door Anita en Marian. De ochtend begint met een kopje koffie. Het sociale aspect en de onderlinge contacten zijn hierbij belangrijk. Aansluitend wordt in overleg met de deelnemers bepaald met welke activiteiten men zich gaat bezighouden. Rond half twaalf wordt een kopje soep geserveerd.

  Rond het middaguur genieten we samen van de warme maaltijd, die samen met de mensen die hier behoefte aan hebben bereid wordt. Tevens maken we gebruik van onze eigen producten uit de moestuin/ boomgaard.

  Daarna is er een rustmoment. Vervolgens worden de middagactiviteiten doorgenomen onder het genot van een kopje thee of koffie. Tegen vieren nemen de deelnemers weer afscheid, van een ontspannen dag, waar niets hoeft, maar van alles mag .